Praktické tipy z priemyselných podnikov

V prvom bloku prednáškovej časti chceme venovať priestor na odovzdanie skúseností s riadením a optimalizáciou kvality v priemyselných podnikoch. Toto odvetvie je doslova presiaknuté požiadavkami rôznych certifikačných kritérií a preto chceme dať účastníkom praktické tipy ako prejsť certifikáciou spôsobom, ktorý ich príliš neotrávi a zároveň dá návod ako sa vyhnúť chybám, ktorými si viaceré firmy pri tomto procese prešli. Tipy odovzdá účastníkom Štefan Proň, konateľ spoločnosti Q-System.

V rámci tohto priemyselného bloku odznie tiež pohľad manažéra pre riadenie ľudských zdrojov Ivana Nemetha zo SMZ, a.s. Jelšava, ktorý naznačí východiská pre zapájanie a výber ľudí do projektov riadenia kvality.

Z moderného závodu v rámci automotive odvetvia predstaví skúsenosti uplynulých troch rokov pri postupe budovania a implementácie konceptu Six Sigma, tréningoch a rozvoji Six Sigma špecialistov a výsledkoch ich projektovej práce Vladimír Kollár, Boge Elastmetall Slovakia.


Ako predvýrobné fázy rozhodujú o kvalite

Fakt, že o kvalite produktu sa rozhoduje už v jeho predvýrobnej fáze zdôrazní prednáška pomerne mladej, ale úspešnej nemeckej spoločnosti SENSODRIVE z Mníchova, ktorá sa zaoberá vývojom mechatronických produktov, pričom čelí pri vývoji výzvam ako zvládnuť komplexitu, stúpajúcu interdisciplinaritu pri zachovaní vysokej spoľahlivosti a bezpečnosti.

Kvalita a optimálne náklady v bankovníctve

Svojou cestou zabezpečovania kvality ponúkaných produktov a služieb pri vynakladaní optimálnych nákladov v bankovníctve, i to prečo je to pre klientov banky i banku samotnú dôležité nás inšpiruje jedna z najúspešnejších a najinovatívnejších bánk Slovenska – spoločnosť Tatra Banka.

Kvalita a ľudské zdravie

Na záver prednáškového bloku odznie príspevok, ktorý zaujme bezpochyby každého prítomného, pretože sa dotkne faktorov kvality ľudského zdravia z perspektívy medicíny.

Nechceme, aby naši hostia boli len v polohe počúvajúceho účastníka, preto druhý deň bude pokračovať moderovanou diskusiou prednášajúcich hostí a všetkých účastníkov. Diskutovať budeme všetko to, čo konkrétnych účastníkov vo väzbe na kvalitu zaujíma a tiež to, čo odznelo v rámci prednášok a je širší záujem to ďalej hlbšie analyzovať.

Baťovci - stále živí odkaz histórie

Na úvod panelovej diskusie sme zaradili veríme, že veľmi inšpiratívny moderovaný blok pod názvom „Baťovci - stále živí odkaz histórie.“ O svoje neoceniteľne životné i pracovné skúsenosti z prostredia dobových Baťových závodov a vtedajšieho riadenia kvality sa s nami podelia členovia klubu ABŠ (Absolventu Baťovy školy práce). Klub vznikol už pred 80. rokmi a stále združuje ľudí, ktorí zdieľajú a podporujú rovnaké hodnoty ako Tomáš Baťa, pričom mnohí na vlastnej koži túto skúsenosť zažili.

Obsahová časť Fóra kvality 2018 bude v podvečer doplnená zaujímavou ochutnávkou vín od vybraných slovenských pestovateľov.  


Všetkých záujemcov srdečne pozývame na 2. ročník Fóra kvality, ktoré sa uskutoční v dňoch 29. a 30. 5. 2018 v priestoroch hotela Holiday Inn Žilina. Veríme, že konferencia bude pre všetkých prínosom a spoločne dokážeme zdieľať odborné znalosti a osobné praktické skúsenosti. Celý program nájdete na www.forumkvality.sk.

Ing. Peter Kormanec

IPA Slovakia, s.r.o.