Laktózová intolerancia. Čiastočná alebo úplná neschopnosť tráviaceho systému spracovať mliečny cukor, laktózu, je stále viac a viac aktuálnou témou v spoločnosti. Vzniká v dôsledku deficitu laktázy – enzýmu štiepiaceho mliečny cukor. Nedostatok tohto enzýmu môže byť vrodený alebo získaný.

Nástup príznakov je po 30 – 120 minútach od skonzumovania potravín s obsahom laktózy. Priebeh a intenzita symptómov sú u postihnutých individuálne. Na ich zmiernenie môže byť nápomocné užívanie probiotík.

Či už trpíte laktózovou intoleranciou alebo len jednoducho plánujete zmeniť svoj životný štýl, zámena klasického mlieka za inú, telu prospešnejšiu náhradu, môže byť pre Vás prínosná.

"Čo je najlepšie ku šálke kávy? Ďalšia šálka.“ Henry Rollins (1961)

Výrok amerického speváka Henryho Rollinsa dobrovoľne pozmeníte po vyskúšaní náhrady mlieka či smotany do kávy produktom od slovenskej spoločnosti Kompava - Collagen Coffee Cream. Následne pochopíte, čo je najlepšou voľbou k tej vašej šálke kávy.

Nie len pre lahodnú chuť, ktorú dodá vašej káve si kolagén do kávy zamiluje nejeden kávový nadšenec. Obsahovými látkami (kolagénové peptidy, MCT tuky a taurín) Collagen Coffee Cream totiž prináša množstvo benefitov pre organizmus:

MCT tuky

Majú kratší reťazec mastných kyselín v porovnaní s klasickými tukmi. Stabilizujú hladinu krvného cukru tým, že nepodnecujú tvorbu inzulínu. Aj napriek nižšej kalorickej hodnote v porovnaní s bežnými tukmi slúžia ako okamžitý zdroj energie, do krvného obehu sa totiž dostávajú rovnako rýchlo ako glukóza, čím chránia zásoby glykogénu v tele. Rýchlejšie spracovanie v organizme zabraňuje ich ukladaniu sa vo forme telesného tuku, ba naopak, podporujú aj jeho odbúravanie.

Kolagénové peptidy

Slúžia ako výživa kĺbov a pohybového aparátu, tiež zvyšujú produkciu vlastného kolagénu v pokožke. Zlepšujú stav pokožky, vlasov a nechtov. Zabraňujú prehlbovaniu a tvorbe vrások, štiepeniu nechtov. Naopak kolagén podporuje rast nechtov, zvyšuje elasticitu pokožky a spomaľuje starnutie pleti.

Taurín

Stimulant mozgovej aktivity taurín zlepšuje sústredenie a psychickú odolnosť. Zvyšuje toleranciu voči stresu a zároveň potláča únavu. V kombinácií s kávou s prírodným kofeínom nabudí myseľ a pomáha jej efektívne a výkonnejšie pracovať.

Nie je to úžasné, vychutnať si kávu s chuťou skutočnej smotany bez laktózy a zároveň telu dopriať prospešné látky prinášajúce množstvo benefitov? Náhradou mlieka kolagénovou smotanou do kávy zostanete nie len sústredení a plní energie, ale ocení to i vaše trávenie a zároveň spomalíte starnutie vášho organizmu.

Zdroj: Kompava